6 Aralık 2019 Cuma

Bir Evim Bir Arabamdan Nasıl Araba Alınır Ev alınır Kullanici Yorumu

Bir Arabamdan nasıl araba alınır?
Bir Evimden nasıl ev alınır?

Merhaba sevgili dostlar. Bir arabam ya da bir evimden araba, ev alan arkadaşlar elbet vardır. Ama İnternet üzerinden araştırdığımızda gerçek kullanıcı yorumu ve anlatımı karşımıza çıkmamakta. Fuzul Ev, Fuzul Arabam, Bir Evim, Bir Arabam, Emin Evim, Emin Erabam ve son zamanlarda çıkan Tasarruf Ev gibi bir çok kuruluş var. Genel olarak bilgi edinmek istediğimizde kendi sosyal medya hesaplarından ya da İnternet sitelerinden bilgiye ulaşmaktayız. Hepsinin hemen hemen aynı şartlara sahip olduklarını görmekteyiz Aralarından ki belirli farklar: hizmet bedelleri, teslim alınacak tarihler, kuruluş sürelerinde ki güvenirlik ve işlemlerdeki ek masraf farkları.

Ben kendim olarak başımdan geçenleri şimdi sizlere aktarmak istiyorum.
Bir çok araştırma yaptım ve Bir Arabam hakkında çok bilgi edinememe rağmen çevremin öneriyle telefon ile arayarak genel bilgi ve randevu almak için iletişime geçtim. İlk karşılama olarak her bir kuruluş için hoşgörü ve nazik bir tavır ile geçti. Daha sonrasında randevu tarihimden iki gün önce, Cuma akşamı 6 civarlarında direk şubeye giderek bilgi almak istediğimi,daha önce arayıp randevu aldığımı ama işim gereği erken gelmek durumunda olduğumu belirttim. Zaten şubeye baktığımda genel bir yoğunluk olmadığını gördüm. O sırada tekrar belirtmek istiyorum. Sizi karşılayan ve aradığınızda ilk sizlerle iletişime geçen kişinin sadece görevi telefonlara bak ve İnternet sitelerinde ki genel bilgi dışında bilgi vermediğini belirtmek istiyorum. Aradığımda fazla bilgi alamadım diye ilk başta öfke yada yanlış kararlar vermenize gerek yok.

Bir süre bekledikten sonra bilgi almak ve işlemlerimi almak istediğim görevli ...: bey ile tanıştım. Hoş karşılama ikramlar sonucunda ( o arada sizlerin gözlerini boyamaya çalışıyor hissedebilirsiniz.) İkna için bir çok çaba sarf etmekteler. Her kuruluşun yaptığı gibi Bir Arabamdaki müşteri temsilcileri de bu yolda. Tabi giderken bankadan kredi çekmek hakkında genel bilgi hakkında azda olsa bilginiz olması gerekiyor ki orada sizi karşılayan müşteri temsilcisi ilk bu aşamalar ile sizleri ikna yolunda eşlik ediyor.

Ben direk bu bilgilere sahibim. Bana şartlarınızı, ne kadar hizmet bedeli ödemem gerektiğini ve en erken ne zaman arabamı teslim alabilirim diye sözüme başladım.
Sağ-olsun işi gereği de olsa orada bir hayli uğraştı. Ne kadar ödersem daha çabuk alırım gibi bir çok işlemlerle uğraştı ve bilgi sahibi oldum. Tabi biz müşterilerin ve karşımızdaki müşteri temsilcilerinin atladığı( işi gereği sürekli tekrarladığı şartlar ya da karşısındaki kişilerin bunlardan bilgisi vardır diye ya da o yoğunluk ve stres akşam saati gittiğim içinde olabilir) şeyler olmakta.
Benim ve müşteri temsilcisinin atladığı şeyler sonrasında canımı sıktı. Bunlar ek maliyet gerektiren ya da ev ya da araba aldığınızda daha geç teslim şartları olabilir.

1. İpotek
2. Kasko hakkında bilgi
3. Ekstra ne ödeyeceğiniz
4. Teslim tarihi
5. İki adet çekiliş olduğu ve ilk çekilişte alacak kişiler seçilmesi, ikinci çekilişte çıkan kişilerin hangi ayda alacağı belirlenmekte
6. Caydığımızda hizmet bedeli geri verilmemekte

Bunlardan ilk ikisi hakkında bilgi verilmedi bana. Ve mutlaka bir kağıda bunları yazılmasını isteyin. Ek ne ödeyeceğinizi bilin. Sözleşmeyi iyi okuyun ve bir arabamda caydığımızda hizmet bedeliniz yanmakta verilmemekte.
Çünkü söz uçar ama yazı kalır.

1.İPOTEK ÜCRETİ

1. Ev ya da araba alırken, çekiliş sonucunda siz iseniz talihli araç ya da ev alırken konulan ipotek ve borç bitiminde kaldırılan ipoteğin ücreti. Burada işlem yarı yarıya. Yani ilk ipotek ücretini bir arabam ya da bir evim karşılamakta. Borç bitiminde ise siz karşılaşmaktasınız. Bunu sonrasında öğrendiğim ilk şartlardan biri olmasıydı. Bu ipotek ücreti sanırım maliyete göre değişmekte.

2. Araç alımında kasko şartı:

Bu şartı İnternet'te ki şikayetler ile farkına vardım. Şöyle ki bazı yorumlarda kendi bağlı olduğu şirketlerden kasko yaptırıyorlar diye bir şikayet yorumunda ki bilgi ile şaşırmış ve öfkelenmiştim.

Kaskoyu kendi anlaşmalı şirketlerden yaptırma nedenlerinin müşteri arabalarının takibi için istenmesiymiş. Ve istediğimiz başka bir şirkete de kasko yaptırabileceğimi bunun bir zorunluluk olmadığını öğrendim.

Tekrar gittiğimde atladığı ve atladığım şartları masaya yatırdık. Neden bunların söylenmediğini ya da tam aktarılmadığını sorduğumda ( bunları sürekli söylemekten ya da artık o an ki yoğunluk ve yorgunluktan olabileceği ki bu bir sorun ise biz tarafından  karşılanacağı gibi söylemlerde bulundu. Fazla uzatmadan ve can sıkıntısı olmaması için konuyu es geçtim.

Bu şartları müşteriye bir kağıda yazarak verirseniz ne siz sıkıntıya girersiniz ne de müşteriler diyerek sözümü tamamladım.( İnsanız. Unuttuğumuz şeyler olmakta. Benim sormamam ve .... Bey'in söylememesi elbette yanlış ama ben imzayı atmışım diye kendime de sorumluluk payı alarak uzatmak istemedim.

Siz yazılacak arkadaşlar için bunları listeledim. Bunları aklınızda bulundurarak ve araştırmanızı sağlam yapmanızı öneririm.

8 Kasım 2019 tarihinde Bir Arabam Maltepe Şubesine başvuruda bulundum.


10 Aralıkta ilk çekilişim olacak.

Merak ettikleriniz olursa ugurerdenn@gmail.com ya da siteden iletişim bölümünden sorularınızı gönderebilirsiniz.





Bir Evim   Bir Arabam 
Bir Arabam kullanıcı yorumu
Bir Arabam kullanıcı deneğimi
Bir Arabam hakkında

2 yorum:

  1. Teşekkürler Uğur bey çok iyi bir paylaşım olmuş. Benim aklımı karıştıran bütün soruları cevaplamışsınız. Elinize emeğinize sağlık. Bol şanslar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Hüseyin bey. Zamanla yazımı güncelleyeceğim. Akıllara takılan soruları cevaplamaya çalışacağım.

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler.
ugurerdenn@gmail.com